Burgess gooit olie op het vuur: 'Fergie-time in België voor Club Brugge'

3 mei om 14:16

De nervositeit neemt serieus toe bij Union en Christian Burgess is daar het schoolvoorbeeld van bij de Brusselaars. Op het veld liet hij zich al opmerken met enkele opvallende acties, maar ook daarnaast zorgde hij al voor merkwaardige interviews. Onder meer over het Vetlesen-doelpunt van Club Brugge.

In de partij tussen Union en Club Brugge scoorde Vetlesen een opvallend, maar volgens de regels volledig correct, doelpunt. Burgess kon daar echter maar moeilijk mee leven en haalde na de partij stevig uit richting de wedstrijdleiding. Ondanks de uitleg van het Professional Refereeing Department lijkt hij dat doelpunt nog steeds niet geaccepteerd te hebben.

Volgens hem is het dan ook duidelijk dat Club Brugge bevoordeeld wordt. "In de gloriejaren van Manchester United, met Sir Alex Ferguson op de bank, hing de duur van de blessuretijd vaak af van de stand: lang als ManU achterstond, kort als ze aan de winnende hand waren. Fergie time, werd dat in de Engelse competitie genoemd. Heeft Club Brugge in België ook niet een beetje zo’n status", klinkt het bij HUMO.

Burgess gooit alvast olie op het vuur in de titelstrijd, die momenteel nog tussen RSC Anderlecht, Club Brugge en Union gaat. Die laatste ploeg heeft één punt achterstand op paars-wit en blauw-zwart.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.