Transfer: Patro Eisden gunt Ferber transfer naar Olympic Charleroi

OFFICIEEL: Kampioenmaker van Patro trekt naar Olympic Charleroi

11 januari om 16:56

Roman Ferber is niet langer meer een spits van Patro Eisden. De Limburgse club uit 1B laat de aanvaller naar Olympic Charleroi (Eerste Nationale) gaan.

Ferber kwam in 2022 in het Patrostadion terecht. Hij kwam destijds over van Mandel United. Vorig seizoen was de 30-jarige aanvaller in 33 duels nog goed voor 15 doelpunten, waaronder het belangrijke openingsdoelpunt in de promotiewedstrijd tegen Francs Borains. Dit seizoen speelde Ferber nog 6 matchen in de Challenger Proximus League, maar in 278 speelminuten scoorde hij niet.

"Roman heeft een keuze gemaakt en die respecteren we. Het doet ons allemaal veel pijn om hem te zien vertrekken. Hij kreeg echter de kans om dichtbij huis een langdurig contract te tekenen”, laat Stijn Stijnen weten op de website van Patro Eisden. 

Stijnen gunt de aanvaller zijn nieuwe ploeg. “Roman heeft zich in de positie gevoetbald bij ons dat hij zelf mocht kiezen of hij bleef of vertrok. Roman is een geweldig persoon en lag bijzonder goed in de groep. Bovenop was hij met zijn 15 doelpunten vorig seizoen een belangrijke schakel in onze kampioenenploeg.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.