Premier League verkoopt tv-rechten voor kleine 8 miljard euro

Opnieuw recorddeal in Engeland: bijna 8(!) miljard euro voor de TV-rechten

4 december 2023 om 23:46

De Premier League heeft de binnenlandse tv-rechten voor de jaren 2025 tot en met 2029 voor een recordbedrag verkocht aan Sky Sports en TNT Sports. De kosten van de rechten: 6,7 miljard pond, omgerekend 7,81 miljard euro. 

Sportzender Sky Sports verzekerde zich van vier dan de vijf pakketten waarop geboden kon worden, en gaat ten minste 215 Premier League-wedstrijden per seizoen uitzenden. TNT Sport heeft het vijfde pakket met 52 wedstrijden bemachtigd. 

Het gaat om de grootste mediadeal in sportrechter ooit in het Verenigd Koninkrijk, aldus deskundigen in Engeland. Het contract gaat in vanaf het seizoen 2025/26, en loopt tot het einde van het seizoen 2028/29. Het huidige contract, dat medio 2025 afloopt, zou over een periode van drie jaar ongeveer 5 miljard pond opleveren. 

De samenvattingen van de Premier League-wedstrijden blijven te zien bij Match of the Day, het iconische programma van de BBC. Amazon, dat in de huidige deal nog wedstrijden uit mag zenden, kreeg geen pakket toegewezen. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.