Delorge mag zich een 'Golden Boy' noemen: "Ik kwam uit de lucht vallen"

20 oktober 2023 om 13:16

Mathias Delorge staat momenteel bij de honderd grootste talenten van Europa. De middenvelder van STVV mag zich dus een Golden Boy noemen, maar is daar naar eigen zeggen niet mee bezig. 

"Een mooi compliment, maar ik ben er niet mee bezig", vertelt Delorge aan Het Belang Van Limburg. "Ik kwam uit de lucht vallen toen ik plots werd overstelpt met berichten. Kijk, dit bevestigt alleen maar dat we het met de jonge spelers goed doen in Sint-Truiden en daar moeten we de coach voor bedanken. Hij geeft ons het vertrouwen en de kans om ons te tonen."

Delorge zit nu al aan drie assists en scoorde zelf één doelpunt. "Van dit scenario had ik alleen maar kunnen dromen. Een dik half jaar geleden was ik nog aan het smeken om bij Lierse te mogen voetballen in 1B, nu heb ik een basisplaats te pakken bij STVV in eerste klasse. Zo zie je maar dat het heel snel kan gaan in het voetbal. Hopelijk blijft dit nog lang duren."

De prestatie van Delorge is overigens niet uitzonderlijk. Zijn collega Matte Smets stond al in de vorige Golden Boy-lijst.