Lazio slaat wéér toe in extremis na tumultueuze slotfase tegen Celtic

5 oktober 2023 om 07:30

Lazio heeft zich woensdagavond in de allerlaatste minuut verzekerd van de overwinning tegen Celtic: 1-2. Door de zege van de Italianen zakt Feyenoord, dat eerder op de avond met 2-3 verloor van Atlético Madrid, naar de derde plek in Groep E.

Celtic verloor zijn eerste groepsfase-wedstrijd van Feyenoord, terwijl Lazio ternauwernood een punt pakte tegen Atlético. Er stond dus het nodige op het spel in Glasgow. Dat straalde af op het spelbeeld, want vanaf moment één lieten de thuisploeg en de bezoekers zien er vol voor te willen gaan. Dat resulteerde na twaalf minuten spelen in de openingstreffer van Celtic. Matt O'Riley verzorgde de assist bij de treffer van Kyogo Furuhashi. Lazio slaagde erin de schade snel te repareren. Matias Vecino klopte Celtic-doelman Joe Hart met een rake kopbal. Zijn treffer was tevens de ruststand.

De tweede helft was minstens net zo vermakelijk. Vooral de slotfase was erg spectaculair. Celtic leek eerst te gaan winnen, maar Luis Palma zag zijn treffer in de 80e minuut vanwege buitenspel afgekeurd zien worden door de arbitrage. In de 95e minuut wist Lazio de drie punten alsnog binnen te harken. De ervaren Pedro knikte raak in de verre hoek.