Pro League wil inclusiviteit verhogen met Kazerne Dossin

Pro League wil inclusiviteit verhogen: “Wij – Zij dynamiek sportief houden”

26 september 2023 om 14:56

De Pro League gaat zich inzetten om de inclusiviteit te verhogen. Hiervoor is de Pro League een samenwerking aangegaan met Kazerne Dossin. Tomas Baum, de directeur van Kazerne Dossin en Lorin Parys, de CEO van de Pro League, geven uitleg over dit initiatief.

Directeur Baum geeft uitleg over de samenwerking tussen de Kazerne Dossin en de Pro League. “De plaats in België waar 25843 mensen gedeporteerd zijn, dat zijn mensen die gedeporteerd zijn omwille van wie ze zijn. Als een gevolg van een polarisatie dynamiek ook. En daarom dat wij eigenlijk vanuit onze historische opdracht heel vaak met polarisatie bezig zijn, deelt Baum via de officiële kanalen van Pro League.

Baum vertelt verder over de beweegredenen achter de samenwerking met Pro League. “Dan is zo’n samenwerking met de voetbalwereld die een grote maatschappelijke impact heeft en krijgt een interessant project voor ons. Om zo het wij – zij denken vandaag te verminderen”, vertelt Baum.

Parys reageerde ook over de samenwerking namens de Pro League. “Het voetbal gaat natuurlijk over wij tegen de tegenploeg. Dat is de essentie van het spel en dat kan ook heel plezant zijn. Alleen willen wij erover waken dat dat niet ontspoort en dat dat een positieve dynamiek blijft”, meent Parys.

Parys ziet in Kazerne Dossin de ideale partner om de wij – zij dynamiek sportief te houden. “Om daarin te investeren hebben wij de samenwerking met Kazerne Dossin waarin dat clubs een individueel traject met hun veiligheidsmensen of hun supporters kunnen opzetten om na te denken over wij – zij dynamiek en hoe dat je die sportief houdt.