Vrancken spreekt zich nog eens uit over El Hadj: "Dat is geen schande"

Vandaag om 12:44

Anouar Ait El Hadj breekt voorlopig niet door bij Union. Wouter Vrancken had hem onder zijn hoede bij KRC Genk en is nog altijd lovend over de middenvelder.

"We geloofden in Anouar omdat hij een voetballend profiel is", aldus Vrancken bij Het Nieuwsblad. "Hij komt met een goede techniek, veel volume en hij wist de knop om te draaien. Na zijn periode onder Kompany bij Anderlecht was hij een beetje gaan zweven en dat besefte hij ook. We hebben hem met zijn voeten weer op de grond gezet. Alleen was er één nadeel voor Anouar.”

Dat nadeel heette Bilal El Khannouss. "Bilal was gewoon te dominant. Hij drukt meer zijn stempel. Dat is geen schande. Toen Bilal naar de Afrika Cup was, rekenden we op El Hadj. Ik was van plan om hem toen te zetten, maar net in die periode haalde hij niet het gewenste niveau. Heel jammer en dat hebben we ook zo tegen hem gezegd. Verder is Anouar een hele fijne jongen om mee te werken."


Na het vertrek van Kompany speelde El Had bij Anderlecht maar met mondjesmaat meer. — © BELGA
Ook bij Anderlecht kwam El Hadj na het vertrek van Kompany maar met mondjesmaat meer aan de bak. Ook niet onder Felice Mazzu. “Anouar werkt, is heel aangenaam en technisch erg begaafd”, zegt de huidige trainer van STVV. “Alleen had ik spelers die beter pasten in het systeem dat ik met Anderlecht speelde. Als je het mij vraagt, is zijn beste positie die van linksbuiten in een systeem met vier verdedigers. Dan kan hij naar binnen komen en gevaarlijk zijn met zijn rechter.”

Geen type Puertas
Het is dus nog maar de vraag of El Hadj na weg te deemsteren bij Anderlecht en een invallersstatuut bij Genk zijn carrière bij Union kan herlanceren. “Een type Puertas is hij niet”, zegt Mazzu. “Zijn spel was enorm verticaal, meer passing, groter loopvolume. Anouar kan hem misschien wel vervangen, maar dan moet je het spel aan hem aanpassen. Hij kan in een 3-5-2 renderen, maar dan moet hij voor mij kunnen terugvallen op twee verdedigende middenvelders die hem de nodige vrijheid garanderen.”

“Hij is geen speler voor de omschakeling”, haalt Vrancken aan. “Anouar moet in een dominante ploeg voetballen. Dan gaat hij zijn loopacties kunnen maken. Ik denk zelfs dat hij in dat geval betere statistieken bij mekaar zou voetballen dan iemand als El Khannouss omdat hij veel vaker in de box opduikt.”