Wim De Coninck over KAA Gent met Mathias Delorge

De Coninck: "Noem de komst van Delorge gerust de transfer van de eeuw"

Vandaag om 11:01
Laatste update: om 11:01

KAA Gent kende een drukke transferperiode. In totaal vertrokken er dertien spelers maar trok Gent er ook tien aan. Wim De Coninck spreekt veel lof uit over de Buffalo’s.

De Coninck heeft veel vertrouwen in Gent. De ploeg is momenteel terug te vinden op de negende plaats en komt dit seizoen ook uit in de Conference League."De Europese kwalificatie is ook zeker een mentale opsteker geweest, maar ook de zege tegen KVC Westerlo zorgde voor vertrouwen", aldus de voormalig prof bij Het Nieuwsblad.

Gent verloor op de transfermarkt een aantal belangrijke spelers, maar wist zich daarnaast ook te versterken met spelers als Zalán Vansca, Helio Varela en Mathis Delorge. "De komst van Mathias Delorge – noem het met enige overdrijving gerust de transfer van de eeuw – een voltreffer", looft De Coninck.

Volgens de analist speelde de trainer van Gent een grote rol in het aantrekken van Delorge. "Ook in deze deal is de rol van Wouter Vrancken groot. Zonder zijn aanwezigheid in Gent, voetbalde Mathias wellicht niet in de Planet Group Arena."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.