Van Dijk reageert op monsterboete, Koeman grapt: 'Hoop dat je de maand doorkomt'

Van Dijk reageert op 'harde, dure les': "Ik heb hem niet persoonlijk aangevallen"

9 september 2023 om 19:39

Virgil van Dijk heeft voor het eerst gereageerd op de megaboete die hij heeft gekregen van de Engelse voetbalbond. De captain van Oranje spreekt van een 'harde, dure les', maar ontkent dat hij iemand van de arbitrage heeft aangevallen.

Vrijdag werd duidelijk dat Van Dijk maar liefst 115 duizend euro moet aftikken, doordat hij 'ongepast gedrag' vertoonde na zijn rode kaart tegen Newcastle United. Op de persconferentie van Oranje, voorafgaand aan het duel met Ierland, krijgt Van Dijk daar vragen over. "Het is een harde, dure les geweest", zegt de stopper. "Meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen. Ik heb het geaccepteerd en ben blij dat er nu een streep onder kan."

"Ik kan weer verder en dat ga ik ook doen. Ik heb een zware les geleerd en zal het niet meer doen, zo simpel is het", vervolgt Van Dijk, die ontkent dat hij het betreffende lid van de arbitrage heeft aangevallen. "Ik heb hem niet persoonlijk aangevallen, totaal niet. Dat is ook gebleken."

Van Dijk heeft echter nog geen idee waar het enorme geldbedrag van zijn boete naartoe gaat. "Een goed doel is altijd een goede oplossing. Het geld gaat van mijn rekening af en gaat hopelijk naar de juiste mensen." Bondscoach Ronald Koeman kan het vervolgens niet laten om een grapje te maken. "Ik hoop dat je de maand wel doorkomt", zegt hij tegen zijn aanvoerder.