Uitbarsting komt kapitein Van Dijk duur te staan

Uitbarsting Van Dijk levert hem enorme geldboete en schorsing op in Engeland

8 september 2023 om 18:26

Virgil van Dijk heeft een fikse geldboete gekregen van de Engelse voetbalbond. Nadat de captain van Liverpool en Oranje twee weken geleden rood kreeg tegen Newcastle United, vertoonde hij 'ongepast gedrag' richting de arbitrage. Daardoor moet Van Dijk ruim 100.000 euro aftikken, terwijl hij ook voor een extra wedstrijd geschorst is.

Tegen Newcastle haalde Van Dijk een doorgebroken Alexsander Isak naar de grond. De Nederlander kreeg daardoor rood, maar was het duidelijk niet eens met die beslissing. Op geluidsopnamen is te horen hoe Van Dijk zegt dat hij zijn rode kaart 'een fucking grap' vindt. Ook heeft de stopper toegegeven dat hij zich op een onbeleefde manier heeft laten gaan tegenover een lid van de arbitrage. Dat komt Van Dijk nu duur te staan.

De Engelse voetbalbond heeft namelijk besloten dat de Oranje-international een boete van 100.000 pond, omgerekend ruim 115.000 euro, moet betalen door zijn uitbarsting. Ook heeft Van Dijk nog een extra wedstrijd schorsing gekregen. Daardoor is hij niet van de partij als Liverpool over een week op bezoek gaat hij Wolves, terwijl de verdediger ook al het competitieduel met Aston Villa moest missen.

Van Dijk is momenteel in Zeist aanwezig, waar hij zich met het Nederlands elftal voorbereidt om het treffen met Ierland. De schorsing van de Engelse voetbalbond heeft uiteraard geen invloed op zijn inzetbaarheid bij Oranje.