Wedstrijdverslagen Premier League

Doku wint bij basisdebuut met Man City, Chelsea verliest ook van Forest

2 september 2023 om 18:09
Laatste update: 2 september 2023 om 18:25

Nottingham Forest heeft Chelsea zaterdagmiddag in Londen getrakteerd op een nederlaag. Anthony Elanga maakte de beslissende 0-1 voor de bezoekers, die nog niet konden beschikken over Ibrahim Sangaré. Jérémy Doku begon bij Man City aan de partij en haalde het met The Cityzens van Fulham.

Chelsea - Nottingham Forest
Mauricio Pochettino heeft zijn draai nog niet gevonden met Chelsea. Dat bleek zaterdag op Stamford Bridge nog maar eens. Met recordaankoop Moises Caicedo in de gelederen werd er verloren van Forest.

Zomeraanwinst Anthony Elanga was er wel bij. Hij tekende na 48 minuten spelen voor de 0-1 en dompelde de Chelsea-supporters daarmee in rouw. The Blues verloren dit seizoen ook al van West Ham United en moeten het voorlopig doen met de elfde plek op de ranglijst.

Manchester City - Fulham
City, met Doku in de basis, had het aanvankelijk nog aardig lastig tegen Fulham, dat midweeks nog Spurs uit de Leage Cup knikkerde. De bezoekers uit Londen zorgden voor een verrassing door vrijwel direct na de 1-0 van Julián Álvarez op gelijke hoogte te komen. Tim Ream scoorde. Nog voor rust bracht Aké The Citizens weer op voorsprong. De treffer van de Nederlander zorgde voor veel discussie, aangezien hij buitenspel leek te staan.

Na rust liep de ploeg van manager Pep Guardiola uit. Het werd uiteindelijk 5-1. De drie treffers in het tweede bedrijf werden allemaal gemaakt door Erling Haaland, die zodoende weer een hattrick kan bijschrijven. De derde treffer scoorde hij op aangeven van Sergio Gomez (ex-RSC Anderlecht). City gaat nu aan kop in de Premier League met twaalf punten uit vier duels.