Kompany en Burnley zien af en gaan roemloos onderuit tegen Tottenham

2 september 2023 om 18:02

Vincent Kompany blijft met Burnley op zoek naar punten en is er ook tegen Tottenham niet in geslaagd om een goed resultaat neer te zetten. Het kende een bijzonder moeilijke partij en ging met maar liefst 2-5 onderuit.

Het begon nochtans goed, met een vroeg doelpunt van voormalig Westerlo-spits Lyle Foster. Dat bleek echter niet genoeg om een oppermachtig Tottenham van de zege te houden.

Heung-min Son bracht Tottenham al snel weer op gelijke hoogte en zag ploegmaat Romero met een mooie treffer net voor rust ook voor de voorsprong zorgen. Iets voor het uur wist James Maddison de verdiende zege ook veilig te stellen met de 1-3. Het ging zelfs nog van kwaad naar erger nadat Son zijn tweede en derde van de middag wist te scoren en de 1-5 op het scorebord zette. Via Brownhill werd het uiteindelijk nog 2-5.

Kompany blijft daardoor met Burnley op een voorlaatste plek in het klassement staat. Zijn ploeg heeft echter een wedstrijd minder gespeeld. Tottenham stijgt tijdelijk naar de tweede plaats in het klassement.