Geraerts beleeft volgende klap en geeft 3-0 voorsprong uit handen met Schalke 04

Vandaag om 20:45

Karel Geraerts blijft niet bespaard van de klappen bij Schalke 04. De trainer van de Duitse traditieclub kon een overwinning goed gebruiken, maar gaf een 3-0 voorsprong tegen Darmstadt uiteindelijk nog uit handen: 3-5.

Na een moeilijk seizoensbegin met Schalke 04 had Geraerts absoluut een overwinning nodig om de druk af te houden. Al zeker tegen Darmstadt, één van de potentiële degradatiekandidaten. Het liep echter anders af dan verhoopt voor Geraerts.

De partij begon nochtans bijzonder goed voor Geraerts, die na veertig minuten voetballen op een 3-0 voorsprong stond met Schalke na doelpunten van Tobias Mohr, Moussa Sylla en Ron Schallenberg. Daarna liep het echter verkeerd af.

Net voor rust wist Fraser Hornby (ex-KV Kortrijk) nog voor de aansluitingstreffer te zorgen, na rust wist Isac Lidberg zijn duivels te ontbinden en maar liefst drie keer te scoren. Het werd daardoor 3-4, met in het absolute slot zelfs nog een doelpunt van Lopez en een 3-5 eindstand.

Door de overwinning zakt Schalke naar de veertiende plek in de stand en blijft het dicht bij de degradatiezone staan. De kritiek op Geraerts, die ook wordt genoemd bij RSC Anderlecht, was al bijzonder groot en lijkt ook niet te gaan stoppen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.