Monstertransfer voor Doku? "Iedereen wist dat Jérémy anders was"

23 augustus 2023 om 12:44

Jérémy Doku is nadrukkelijk op weg naar Manchester City. Jamie Yayi Mpie (22) ziet het graag gebeuren. De jeugdvriend Doku speelde nog met hem samen bij de nationale selecties én bij de U15 en U16 van Anderlecht. 

"Jérémy was toen al een fenomeen qua techniek, snelheid, afwerking, mentaliteit, … hij had alles", getuigt Yayi Mpie bij Het Nieuwsblad. "Iedereen wist dat Jérémy anders was dan ons allemaal. Hij voetbalde op een ander niveau en ook op school was hij een goede student. Hij wilde in alles de beste zijn."

Doku zette alles op alles voor zijn carrière. "Nu ik er over nadenk, stond alles bij hem nog meer in het teken van voetbal dan bij de rest. Daar plukt hij nu de vruchten van. Ik ben blij met wat hij op deze leeftijd al bij de Rode Duivels liet zien, maar de mensen kennen hem nog niet goed. Bij Manchester City zal hij meer op tv te zien zijn en zal hij nog menig voetballiefhebber verbazen."

Doku zou voor ongeveer 65 miljoen euro naar Man City gaan. Zijn medische testen staan in de loop van dinsdag op het programma.