Anderlecht mag vieren: 'Transfer van Doku levert paars-wit nog enorme som op'

21 augustus 2023 om 20:31

Voor Jérémy Doku komt er een absolute toptransfer aan. De flankaanvaller van Stade Rennes zet binnenkort de stap richting Manchester City en mag zich proberen tonen in Engeland. En daar profiteert ook RSC Anderlecht van.

Doku staat op het punt om richting Man City te verhuizen, dat naar verluidt zo'n 65 miljoen euro betaalt voor de Rode Duivel. Ook bijzonder goed nieuws voor Anderlecht, dat door een doorverkooppercentage ook nog talloze miljoenen kan bijschrijven op de rekening.

Volgens Het Laatste Nieuws gaat het om een percentage van maar liefst twintig percent op de meerwaarde. Dat zou uiteindelijk goed zijn voor zo'n 7,8 miljoen euro dat Anderlecht na de transfer van Doku kan incasseren. In totaal krijgt het daardoor dus maar liefst 34 miljoen euro voor het jeugdproduct.

Een serieuze opkikker voor paars-wit, dat deze zomer ook al serieus heeft geinvesteerd met de komst van onder meer Kasper Dolberg, Luis Vazquez, Alexis Flips, Louis Patris en Mats Rits. Zelf verdiende het ook wel heel wat miljoenen met de transfers van Bart Verbruggen en Kristoffer Olsson.