Wedstrijdverslagen Serie A en Bundesliga

Na invalbeurt van Hazard bezorgt Malen Dortmund nipte zege, Napoli wint

19 augustus 2023 om 21:12

Donyell Malen heeft Borussia Dortmund zaterdag naar de overwinning geschoten. De Nederlandse aanvaller tekende in de absolute slotfase tegen 1. FC Köln voor de enige treffer van de avond. Thorgan Hazard was toen net ingevallen. In Italië won Napoli dan weer van Frosinone met 1-3.

De ploeg van trainer Edin Tezic had veel meer balbezit dan de bezoekers, maar wist dat niet om te zetten in een doelpunt. Bij Dortmund ontbraken Thomas Meunier en Julien Duranville door blessureleed. Hazard viel in na 84 minuten.

Tot het aanbreken van de 88e minuut. Malen kreeg de bal na een hoekschop voor zijn voeten, waarna de Oranje-international de bal tegen de touwen schoot. De voorsprong van Dortmund kwam niet meer in gevaar, waardoor de eerste driepunter van het seizoen een feit is.

Napoli wint
Ook Napoli is het nieuwe seizoen begonnen met een overwinning. De regerend landskampioen van Italië begon tegen Frosinone nog wel matig. Abdou Harroui zorgde voor de openingstreffer. Uiteindelijk draaide de Napolitanen de wedstrijd om. Matteo Politano en Victor Osimhen (twee keer) zorgden voor de 1-3 eindstand.