Club Brugge-supporter die Kühnen-groet bracht had al stadionverbod

Club Brugge-supporter die Kühnen-groet bracht had al stadionverbod

Vandaag om 16:52
Laatste update: om 16:57

Een aantal fans Club Brugge zorgden donderdag voor een smet op avond. Tijdens de gewonnen tegen Sturm Graz werden er twee vuurpijlen richting het veld gegooid en, allicht nog erger, werden er supporters vastgelegd die de beruchte Kühnen-groet uitbrachten, een variant op de Hitlergroet. Naar nu blijkt had één van die supporters al een stadionverbod.

In de competitiematch tegen Standard brachten leden van North Fanatics dezelfde groet uit. Club Brugge reageerde destijds resoluut door 43 personen te bestraffen met een stadionverbod. De club nam sterk afstand van het gedrag van de fans en kondigde aan de daders streng te gaan straffen. 

Volgens HLN is Club Brugge hard bezig de betreffende fans nu te identificeren. Bij ten minst één van hen is dat inmiddels gelukt. De man bleek al een stadionverbod te hebben voor zijn gedrag rondom de match op Standard.

Dat die man nu toch kon binnenraken in Graz licht er volgens de krant aan dat het stadionverbod is ingesteld door de Belgische voetbalbond, waardoor die alleen geldt voor wedstrijden in eigen land.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.