Anderlecht fans gooien stoeltjes naar fans van Real Sociedad

Leoni en Coosemans kalmeren Anderlecht-fans die stoeltjes gooien vanuit uitvak

Vandaag om 21:22

    RSC Anderlecht-spelers Theo Leoni en Colin Coosemans hebben in moeten grijpen tijdens het gewonnen Europa League-duel tegen Real Sociedad. Enkele 'supporters' van paars-wit gooiden stoeltjes uit het uitvak naar supporters van de Spaanse ploeg. 

    De fans van Anderlecht - die al de hele wedstrijd onder toeziend oog van de politie rondliepen - braken tijdens de wedstrijd de stoeltjes af in het uitvak en wisten die langs de netten en wanden te gooien richting het thuispubliek. De meeste fans aan de zijde van Sociedad renden weg.

    Nadat scheidsrechter Marian Barbu de wedstrijd stil hadden gelegd, liepen Leoni en Coosemans richting het uitvak om de supporters te kalmeren. Spaanse media hebben inmiddels gemeld dat er twee mensen gearresteerd zouden zijn. 

    Uiteindelijk wist Anderlecht de zege naar zich toe trekken op Spaanse bodem. De nummer zeven van de JPL boekte een 1-2 overwinning door doelpunten van Leoni en Luis Vazguez. Anderlecht heeft nu zes punten overgehouden aan de eerste twee duels in de Europa League. 

    Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.