Cercle Brugge wint van Sankt Gallen in Conference League

Cercle Brugge pakt Conference League-zege in doelpuntenfestijn tegen Sankt Gallen

Vandaag om 20:43
Laatste update: om 20:52

    Cercle Brugge heeft een gigantische overwinning gepakt in de Conference League. In eigen huis werd het Zwitserse FC Sankt Gallen met grote cijfers verslagen: 6-2. 

    Al in de derde minuut wat het raak voor Groen-Zwart. Alan Minda opende de score en dat was de voorbode voor een doelpuntenfestijn. Cercle Brugge en Sankt Gallen gingen rusten met 3-0 op het scorebord, nadat Kevin Denkey tweemaal had gescoord.

    Heel snel na rust maakte Denkey zijn hattrick compleet. Vanaf 11 meter was de Togolees genadeloos: 4-0. Vlak daarna deed Sankt Gallen wat terug en maakte de 4-1 met Kevin Csoboth. 

    Gary Magnee gaf meteen antwoord namens Cercle Brugge. De rechtervleugelverdediger scoorde maar liefst twee keer en drukte Sankt Gallen met de neus op de feiten. Uiteindelijk bepaalden de Zwitsers met Felix Mambimbi de uitslag, maar de Conference League kon voor Cercle Brugge niet beter beginnen. 

    Voorlopig staat Cercle bovenaan in het algemene klassement. Op 24 oktober speelt Groen-Zwart uit tegen het IJslandse Vikingur Reykjavik.   

    Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.