'PSG zoekt nieuwe sterren en lijkt door te pakken: João Félix in aantocht'

'PSG pakt door en gaat waarschijnlijk aan de haal met beschikbare João Félix'

7 juli 2023 om 13:16

De toekomst van João Félix ligt mogelijk bij Paris Saint-Germain. De Franse kampioen is na het vertrek van Lionel Messi op zoek naar nieuwe sterren en de Portugese aanvaller mag vertrekken bij Atlético Madrid.

PSG maakt de laatste dagen werk van de komst van Félix en de onderhandelingen gaan de goede kant op, melden diverse media in Frankrijk en Spanje. In het Parc des Princes ligt een lucratief en meerjarig contract klaar voor de 23-jarige aanvaller, die afgelopen seizoen ook op huurbasis bij Chelsea niet kon imponeren.

Atlético-trainer Diego Simeone zag het al langer niet meer in Félix zitten. Niet voor niets is de aanvaller, die nog wel aan de voorbereiding in Madrid zal beginnen, het shirt met rugnummer 7 kwijtgeraakt aan Antoine Griezmann.

Félix lijkt voor PSG te kiezen, omdat hij er Champions League kan spelen, voor titels kan vechten, veel kan verdienen, kan samenwerken met trainer Luis Enrique én met Danilo Pereira, Vitinha en Renato Sanchez drie landgenoten tegenkomt.

Het is niet bekend welk bedrag PSG bereid is te betalen voor Félix, maar de Portugees zal niet goedkoop zijn. Atlético tikte in 2019 jaar geleden nog 127 miljoen euro af. De transfersom zal vermoedelijk richting de honderd miljoen euro gaan. PSG bevestigde deze week al de komst van Milan Skriniar en Marco Asensio (beiden transfervrij).