'Bizar Engels nieuws: Chelsea denkt na Lampard ook aan eerder ontslagen Conte'

'Grote verrassing in Engeland: Chelsea denkt na Lampard ook aan comeback Conte'

6 april 2023 om 09:44

Chelsea staat op het punt om de verrassende terugkeer van Frank Lampard te realiseren, maar volgens The Independent denken The Blues aan nog een trainer die ze eerder ontsloegen. Chelsea overweegt namelijk om Antonio Conte tot ieders verbazing ook terug te halen naar Stamford Bridge. 

Chelsea gaat Lampard naar alle waarschijnlijkheid aanstellen als interim-manager, na het ontslag van Graham Potter. Dat terwijl de clubicoon twee jaar geleden nog ontslagen werd in Londen. Nu de aanstelling van Lampard bijna rond is, kijkt Chelsea alvast naar de invulling van de managerspositie voor volgend seizoen. De namen van Julian Nagelsmann en Luis Enrique werden al nadrukkelijk genoemd, maar nu wordt de club van Todd Boehly verrassend genoeg ook gelinkt aan Conte.

De Italiaan werd recent ontslagen bij Tottenham Hotspur, maar via tussenpersonen heeft Chelsea al contact gelegd met de Italiaan, zo meldt The Independent. De nummer elf van de Premier League denkt dat Conte voor structuur zou kunnen zorgen binnen de enorme selectie. De kans is aanwezig dat club en trainer volgende week al met elkaar om de tafel gaan.

Een eventuele terugkeer van Conte naar Chelsea kan gerust als enorm verrassend worden bestempeld. Hij werd vijf jaar geleden nog ontslagen bij de club, na een tumultueus seizoen. Daarna stonden Conte en Chelsea zelfs nog tegenover elkaar in de rechtbank, omdat de oefenmeester meer geld wilde zien. In 2017 werd hij wel nog kampioen van Engeland met de club. In de afgelopen anderhalf jaar wist Conte echter niet te overtuigen bij Spurs, nadat hij een succesvolle periode bij Internazionale achter de rug had.