'Lang reed 49 kilometer te snel en mag nu acht dagen niet meer rijden'

20 december 2022 om 14:07

Noa Lang zal de komende tijd even een chauffeur moeten zoeken. De speler van Club Brugge kreeg immers na te snel rijden een rijverbod opgelegd van enkele dagen. Dat schrijft het Algemeen Dagblad.

Op 19 februari van dit jaar ging Lang in de fout. Op de Hazegrasstraat in Heist werd de aanvaller met zijn Mercedes geflitst. Lang liet een gecorrigeerde snelheid van 119 kilometer per uur noteren. Op de straat waar hij reed was slechts 70 kilometer per uur toegestaan.

Dinsdag kwam de zaak van Lang voor. De speler verscheen zelf niet voor de rechter, maar stuurde zijn advocaat. De politierechter kende Lang niet en vroeg volgens het AD wat voor werk Lang deed. "Hij is profvoetballer. En dat is zijn normale reisweg naar het trainingscomplex", klonk het nadien.

Blanco strafregister
De rechter besliste uiteindelijk om Lang – die nog een blanco strafregister had – een rijverbod van acht dagen op te leggen. De Nederlander moet ook een boete van 600 euro betalen. De helft van de straf is effectief.

Lang traint sinds enkele dagen weer bij Club Brugge nadat hij op het WK actief was met Nederland. Tegen Argentinië mocht hij invallen tijdens de verlengingen, maar kon de uitschakeling van Oranje op het toernooi niet voorkomen.