Club Brugge veegt achterstand weg tegen Charleroi, Jutgla blinkt uit

26 augustus 2022 om 22:38
Laatste update: 26 augustus 2022 om 22:40

Sporting Charleroi en Club Brugge hebben speeldag 6 van de Jupiler Pro League geopend. Club Brugge kwam op achterstand, maar won de wedstrijd uiteindelijk met 1-3.

Charleroi zag een goede start beloond worden met een doelpunt in de negende minuut. Morioka kon een rebound tegen de netten duwen na een knappe aanval. Club Brugge antwoordde meteen met een kans voor Skov Olsen.

Koffi moest in minuut 24 een geweldige redding uit de handschoenen zwieren na een knap afstandsschot van Nielsen. Vervolgens was het Hans Vanaken die met gevoel de bal tegen de lat toucheerde. De bal lijkt er niet in te willen gaan voor de uitploeg.

Na een halfuur spelen kwam dan toch die gelijkmaker. Charleroi verloor de bal op eigen helft, Sowah gaf naar Vanaken en die gaf de assist voor Jutgla die knap afwerkte. En nog voor rust zette Club Brugge de scheve situatie helemaal recht. Het was weer Jutgla die kon scoren.

Na rust zocht Charleroi naar de gelijkmaker en in minuut 53 was het bijna zover. Heymans raakte de paal na een mooie aanval. Ondanks de druk van de thuisploeg was het Club Brugge dat scoorde. De bal kwam bij Nielsen terecht die niet twijfelde en de 1-3 binnenknalde.

Club Brugge controleerde de wedstrijd vervolgens. Mignolet moest tien minuten voor tijd nog wel tussenkomen na een poging van Mbenza. Vijf minuten voor tijd werd nog een doelpunt van Sylla afgekeurd voor buitenspel. Zo bleef de eindstand bij 1-3.