Club Brugge kent weinig problemen met bijzonder zwak Seraing

5 maart 2022 om 22:34

Club Brugge heeft zaterdag orde op zaken gezet na de bekeruitschakeling tegen KAA Gent. Op bezoek bij RFC Seraing kende het bijzonder weinig problemen met de Luikenaren. Het werd 0-5.

Na de overwinning van Union was de opdracht voor Club Brugge vrij duidelijk: het moest winnen en de voorsprong van de Brusselaars niet zien vergroten. Die opdracht hadden de spelers van Club Brugge ook begrepen. Het ging vol in de aanval en kwam na twee minuten voetballen al op voorsprong via Andreas Skov Olsen.

De kansen bleven ook voor Club Brugge, dat via Mats Rits bijna tot de 2-0 kwam. RFC Seraing wist niet van welk hout pijlen te maken en onderging het spel tegen de Bruggelingen. Ook Noa Lang en Tajon Buchanan hadden de 2-0 aan de voet, maar besloten op doelman Dietsch.

Toch bestond er geen twijfel over dat we een tweede doelpunt van Club Brugge gingen krijgen en was het gewoon wachten op die treffer. Die kwam er iets voor het half uur dan toch via Mats Rits. Daarmee leek de wedstrijd ook al gespeeld te zijn.

Seraing kwam daarop wat beter in de partij, maar kreeg net voor het slot van de eerste helft een klap te verwerken. Een bijzonder wilde tackle van Cachbach op Odoi werd bestraft met een rode kaart na een VAR-ingreep van Lawrence Visser. Het hielp zijn ploeg niet, dat na een flater van Dietsch op een voorzet-schot van Skov Olsen nog de 0-3 pakte.

In de tweede helft probeerde Seraing wel een ander gezicht te tonen en kwam het wel dichter tot bij het doel van Simon Mignolet. De grote kansen bleven echter uit. Club Brugge kon de wedstrijd verder controleren, al wisten ook de Bruggelingen amper nog voor gevaar te zorgen.

De wedstrijd kabbelde wat verder en bij Club Brugge leek men vooral al te denken aan het volgende duel. Alfred Schreuder bracht Charles De Ketelaere en Bas Dost in het veld. Dat duo kon uiteindelijk ook voor wat extra gevaar zorgen. De Ketelaere met een pré-assist voor Skov Olsen, die een vrijstaande Dost bediende: 0-4.

Daar bleef het uiteindelijk niet bij. Skov Olsen kon zijn sterke wedstrijd nog wat extra bekronen en maakte er in het slot nog 0-5 van. Dat was ook de eindstand.