Europese tickets: Wat als Antwerp de beker wint en Union vierde eindigt?

Europese tickets: Wat als Antwerp de beker wint en Union vierde eindigt?

25 april - 18:44
31

In de Jupiler Pro League wordt de spanning rond de Europese plekken steeds groter naarmate het einde van het voetbalseizoen nadert. Welke ploegen pakken de tickets naar Europa, welke ploegen moeten er nog voor vechten en welke ploegen gaan niet Europees voetballen?

Vooral de vraag hoe de ticketverdeling zou verlopen als Antwerp de bekerfinale zou winnen en Union Saint-Gilloise op de derde plaats zou eindigen, houdt voetballiefhebbers bezig. Jarno Bertho, voetbaljournalist van VTM, biedt hier een antwoord op.

De Europese competities bieden clubs niet alleen sportieve uitdagingen, maar ook aanzienlijke financiële voordelen. Het vooruitzicht om volgend seizoen op het Europese toneel te staan, is dan ook een grote motivatie voor clubs in de Champions' Play-off. In het scenario waarbij Antwerp de beker wint en de rangschikking er als volgt uitziet - met Anderlecht op één, Club Brugge op twee, KRC Genk op drie, Union op vier, Antwerp op vijf en Cercle Brugge op zes - verloopt de ticketverdeling als volgt:

1. Anderlecht: speelt in de Champions League.

2. Club Brugge: krijgt een plek in de derde voorronde van de Champions League.

3. KRC Genk: neemt deel aan de barrages tegen de winnaar van PO2 voor een plek in de tweede voorronde van de Conference League.

4. Union Saint-Gilloise: mag zich verheugen op deelname aan de tweede voorronde van de Europa League.

5. Antwerp: Speelt play-offs voor een plek in de Europa League.

6. Cercle Brugge: krijgt geen kans op Europees voetbal.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)