Chelsea geeft West Ham pak slaag en zet Manchester United vol onder druk

5 mei - 17:17
1

Chelsea heeft zondag zeer overtuigend afgerekend met West Ham United. The Blues wonnen met 5-0 op Stamford Bridge en hebben Manchester United daarmee voorlopig achter zich gelaten op de ranglijst.

Chelsea trof in West Ham allerminst een ploeg in vorm. The Hammers hadden van de acht wedstrijden hiervoor slechts één keer gewonnen. Die bedroevende vorm was ook in Londen zichtbaar. Chelsea kwam al in de vijftiende minuut op voorsprong. Cole Palmer was alert na een poging van Nicolas Jackson. De aanvallende middenvelder vijzelde zijn seizoenstotaal daarmee op naar 21.

Na een halfuur speler verdubbelde Conor Callagher de marge. Zes minuten later deed ook Noni Madueke, een duit in het zakje. De vleugelaanvaller kopte raak uit een voorzet van Thiago Silva.

Na rust nam Chelsea geen gast terug. Jackson scoorde drie minuten na de theepauze, op aangeven van Madueke, de 4-0. Een monsterscore bleef het povere West Ham, waar Edson Alvarez en Mohammed Kudus een basisplaats hadden, bespaard. Wel werd het in de slotfase nog 5-0, via opnieuw Jackson.

Door de zege heeft Chelsea nu 54 punten, evenveel als United, dat een minder doelsaldo heeft. De formatie van manager Erik ten Hag speelt maandagavond de uitwedstrijd tegen Crystal Palace.