Club Brugge in twijfel getrokken: "Het voetbal is niet overtuigend genoeg"

24 december 2020 om 13:30

Na 18 speeldagen kan het nog alle kanten uit in de Jupiler Pro League. Club Brugge is leider, maar overklast de concurrentie niet. Dat beseft ook Eddy Snelders.

"Het coronavirus alles bij elkaar heeft gebracht", oordeelt Snelders bij De Witte Duivel. "Het thuisvoordeel is verdwenen. Clubs die onklopbaar geacht werden, blijken dat niet te zijn. Enkele clubs hebben het beter gedaan dan verwacht. Ik denk dan aan KV Oostende en zeker aan de nieuwkomers OH Leuven en Beerschot. De conclusie is dus dat iedereen van iedereen kan winnen in deze omstandigheden en dat de spankracht heel groot is."

Club Brugge zal dus nog stevig moeten werken voor de titel. "Het blijft wel mijn topfavoriet", gaat Snelders verder. "Maar Club schuift tegen kandidaten voor Play-off 1 gemakkelijker uit dan gedacht. Het voetbal is niet overtuigend genoeg. Het is niet zoals een jaar geleden, toen de ploeg van Philippe Clement over alles en iedereen heen walste. De nederlaag tegen AA Gent vorige zondag was een ontgoocheling."

Club heeft nog aardig wat concurrentie voor de titel. "Er moet zeker rekening gehouden worden met Racing Genk. Behalve de matige prestatie tegen Anderlecht doet de ploeg het al weken goed. Charleroi heeft z’n dipje gehad en blijft sterk voor de dag komen tegen rechtstreekse concurrenten. Antwerp is een vraagteken. Goed in Europa, maar wisselvallig in de competitie. En wat met het jonge Anderlecht? Kortom, een uitgesproken concurrent voor Club is er nog niet."