KV Oostende komt met boodschap: 'Helft van het geblokkeerde bedrag vrijgesteld'

2 september 2020 om 19:13
Laatste update: 2 september 2020 om 19:13

KV Oostende is de oorlog aangegaan met makelaars Didier Frenay en Patrick De Koster. De rekeningen van de kustclub zijn door het duo echter geblokkeerd, dat laat Het Nieuwsblad weten. Vandaag kan de rechter dat opheffen.

De Koster en Frenay lieten de rekeningen blokkeren door achterstallige commissies. ‘De rechter van koophandel in Brugge behandelde gisteren de eerste zaak van KV Oostende tegen Didier Frenay en Patrick De Koster. De twee makelaars lieten de rekeningen en het tv-geld van de kustclub blokkeren omdat ze nog 2,3 miljoen achterstallige commissies opeisen.’

De kustclub spreekt dat tegen. ‘KVO beweert dat die claim onrechtmatig is omdat de contracten werden ondertekend door Luc Devroe zonder medeweten van de Raad van Bestuur. De rechter zal de rechtsgeldigheid van die contracten nu onderzoeken en doet vandaag om 15 uur een uitspraak. Pas dan kunnen de KVO-rekeningen eventueel gedeblokkeerd worden’, klinkt het.

Update: Het Nieuwsblad meldt dat de rekeningen van KV Oostende gedeblokkeerd zijn. Die werden bevroren na een klacht van makelaars Didier Frenay en Patrick De Koster. Er werd zo'n 4,6 miljoen euro geblokkeerd. 'De rechter oordeelt nu dat alle geld vrij komt. Dat versterkt ook de rechtzaak van KV Oostende tegen de makelaars en gewezen sportief directeur Devroe. Vanaf nu kan de kustploeg weer betalingen doen', klinkt het.

Update: KV Oostende is ook zelf met een boodschap gekomen over de uitspraak van de rechtbank. 'KVO kreeg vandaag gelijk van de rechtbank waardoor de helft van het geblokkeerde bedrag wordt vrijgesteld', klinkt het.