Nieuwe beleidsbepaler KV Oostende ambitieus: “Spelen zoals Klopp en Liverpool”

11 juni 2020 om 08:46

Gauthier Ganaye werd voorgesteld als de nieuwe verantwoordelijke voor het sportieve en extrasportieve beleid bij KV Oostende. De Fransman is ambitieus en laat zich tegenover Focus-FTW uit over de komende speelstijl van de kustclub.

De Amerikaanse investeringsmaatschappij PMG stalden Ganaye telkens bij de clubs die zijn kochten. Eerder was hij al voorzitter bij het Engelse Barnsley en het Franse Nice. Ganaye was zelf nooit voetballer en behaalde een diploma handelsrecht en inanciële analyse aan de universiteit van Lille en begon vervolgens op de juridische dienst van de Franse tweedeklasser Lens. Bij KVO heeft de Fransman alvast een visie voor ogen.

“Counterpressing, dat is enorm intens”, citeert Het Nieuwsblad Ganaye. “Van het moment dat je de bal verliest, moeten de spelers die het dichtst zijn de bal zo snel mogelijk veroveren. Als dat heel hoog gebeurt op het veld, heb je veel schoten op doel. Dat is spannend. Dat is Jürgen Klopp, Liverpool. Verwacht volgend seizoen geen Play-Off 1-voetbal bij KV Oostende, maar de manier van spelen zal veel goedmaken”