Van Himst schudt Anderlecht wakker: "Coucke is toch geen sukkelaar?"

6 februari 2020 om 10:15

Anderlecht moet nog altijd stevig knokken voor Play-Off 1. Vrijdag wacht op het veld KAA Gent weer een grote test. Paul Van Himst geeft toe dat hij veel meer had verwacht van het nieuwe project.

"In het begin hebben we pech gehad, waardoor we veel onnodige punten verloren hebben. Maar nadien... Te weinig", aldus Van Himst bij Het Laatste Nieuws. "Pas op, Kompany is voor mij nog altijd de juiste man - ondank de teleurstellingen. Maar het is goed dat Frankie Vercauteren erbij gekomen is. Vincent doet te veel. Zelfs op lager niveau is dat onmogelijk. (lacht) Het zou me niet verbazen, mocht Vincent regelmatig een Dafalganneke pakken." 

Inmiddels gaf Anderlecht al aan dat ze pas binnen twee jaar weer voor de titel gaan, tot onbegrip van Van Himst. "Wij hebben in de jaren zeventig eens drie seizoenen op rij meegemaakt dat Standard kampioen werd. Vervolgens trok Constant (Vanden Stock, red.) gewoon zijn portefeuille open. In het bestuur zijn er toch kapitaalkrachtige mensen genoeg? Marc Coucke is geen sukkelaar. En met Wouter Vandenhaute en Karel Van Eetvelt is er extra knowhow."

Van Himst wil dan ook volgend seizoen al titelambities zien. 'De doelstelling moet zijn om elk jaar eerste te zijn. Realiseer drie toptransfers en het zal nu ook wel snel lukken, hoor. Nu staat Anderlecht onder zijn waarde. Er zit meer in. Zéker."