Casper De Norre ex KRC Genk scoort voor Millwall tegen Swansea

De Norre voor tweede keer op rij matchwinnaar tegen Swansea: "Heeft op training één keer gescoord"

Vandaag om 18:23

Casper De Norre maakt tegenwoordig het mooie weer bij Millwall FC, de huidige nummer tien in de Engelse Championship. Voor de tweede keer op rij kroont de vleugelverdediger zich tot matchwinnaar op bezoek bij Swansea City AFC. Net als vorig seizoen was De Norre opnieuw goed voor de enige treffer in de onderlinge clash. 

Scoren doet hij niet al te veel bij Millwall. In 46 wedstrijden kon De Norre tot nu toe twee keer z'n naam op het scorebord zetten. Laat dat nu net twee keer op bezoek bij Swansea zijn. Nochtans maakte hij voor zijn doelpunt niet al té veel indruk volgens z'n coach, Neil Harris

"Ik zou niet kunnen zeggen dat de invallers voor het doelpunt een impact hadden op de wedstrijd", citeert Irish News Harris over onder andere De Norre. "Ik heb het hen al lachend na de wedstrijd gezegd in de kleedkamer, dat ze tot dan echt slecht waren. Maar het doelpunt was een moment van kwaliteit."

De vleugelverdediger mocht voor de gelegenheid invallen als... aanvallende middenvelder. "Ik ben wel wat bijgelovig op dat gebied", zegt z'n coach. "Casper kon niet starten, maar ik besliste om hem op de 10 erin te gooien omdat hij vorig seizoen hier kon scoren. Misschien kon hij iets forceren."

Nochtans toont De Norre naar verluidt ook op training niet meteen z'n scorend vermogen. "Ik ben hier nu zo'n acht maanden bij de club en denk dat hij op training al één keer gescoord heeft", zegt Harris. "Dus een schouderklopje voor de ingeving van mezelf, al was er wel wat geluk mee gemoeid.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met onder meer de overwinning van Club Brugge tegen RSC Anderlecht, de sterke prestaties van Chery bij Royal Antwerp FC en de (potentiële) winnaar van de Gouden Bal. Dat en nog veel meer!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.