Analisten over uitspraken De Bruyne bij Rode Duivels: “Goede eigenschap”

Uitspraken De Bruyne bij Rode Duivels: “Sorry, maar dat doe je niet”

Vandaag om 12:13

De scherpe uitspraken van Kevin De Bruyne na de nederlaag tegen Frankrijk hebben indruk gemaakt, zowel op de media als op zijn medespelers. Gilles De Bilde blikt terug op het gesprek en geeft aan dat zelfs hij verrast was door De Bruyne’s harde woorden over zijn ploeggenoten. 

“Ik ken Kevin nu toch al een jaar of tien, maar dit was de eerste keer dat hij zo expliciet zijn eigen ploegmaats viseerde”, zegt De Bilde. Van der Elst vindt dat de aanvoerder hier over de schreef ging. “Je eigen ploegmaats zo voor de bus gooien voor de camera. Sorry, maar dat doe je niet.”

Hoewel Van der Elst het gedrag van De Bruyne afkeurt, ziet De Bilde er ook een positieve kant in. “Het toont wel zijn betrokkenheid”, verklaart hij, geciteerd door Het Nieuwsblad. “Dat hij zo gefrustreerd, zo ontgoocheld was in de teamprestatie. Dat vind ik op zich dan weer wel een goede eigenschap voor een kapitein.” 

De Bilde herinnert zich hoe Tedesco na het interview hem benaderde en opmerkte dat hij De Bruyne beter niet had kunnen interviewen in zo’n emotionele toestand, waarop De Bilde hem antwoordde dat dit nu eenmaal zijn werk is. Van der Elst vraagt zich verder af hoe De Bruyne bij zijn volgende selectie opnieuw de kleedkamer zal binnenwandelen na zo’n publieke uiting van frustratie. 

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.