Defensie probleem bij Anderlecht? “Lapage had al eerder moeten debuteren”

Defensie probleem bij Anderlecht? “Sinds zijn komst enkel punten gekost”

Vandaag om 16:27

In Complètement Foot namen analisten de prestatie van RSC Anderlecht onder de loep. Eén ding is volgens het panel duidelijk: de centrale verdediging van Anderlecht heeft dringend versterking nodig. 

Sinds de aanstelling van David Hubert als hoofdtrainer leed Anderlecht twee pijnlijke nederlagen. Afgelopen zondag verloor paars-wit tegen Club Brugge. Leander Dendoncker werd door Hubert in de verdediging geplaatst. Volgens het panel miste Anderlecht hierdoor gewicht op het middenveld. 

“Het werkte donderdag wel tegen Ludogorets, maar het was niet geweldig. Hij had terug moeten keren naar het middenveld, ook als dat betekende dat Zanka in de centrale verdediging zou blijven staan, ondanks zijn zwakke prestaties,” aldus Jonathan Lange.

Lange ziet Dendockers terugtrekken naar de verdediging als een teken van de beperkte opties voor Hubert. Door de afwezigheid van Jan Vertonghen heeft Anderlecht weinig alternatieven. Lange benadrukt het gebrek aan kwaliteit bij Zanka, die volgens hem “sinds zijn komst elke wedstrijd punten heeft gekost.” 

Guillaume Gillet deelt deze mening en ziet Lapage als mogelijke oplossing. “Hij is een jonge speler die David Hubert heel goed kent. Als hij denkt dat hij niet beter kan dan Zanka, is dat een sterk signaal van de club. Lapage had al eerder moeten debuteren bij Anderlecht”, concludeerde Gillet.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met onder meer de overwinning van Club Brugge tegen RSC Anderlecht, de sterke prestaties van Chery bij Royal Antwerp FC en de (potentiële) winnaar van de Gouden Bal. Dat en nog veel meer!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.