Gillet is scherp in analyse Anderlecht: “Wereld van verschil tussen beide teams”

Gillet is scherp in analyse Club Brugge-Anderlecht: “Verschrikkelijke prestatie”

Vandaag om 15:43
Laatste update: om 16:17

RSC Anderlecht liet volgens voormalig speler Guillaume Gillet een "verschrikkelijke prestatie" zien tegen Club Brugge afgelopen zondag. Gillet, samen met Lise Burion, Jonathan Lange en Pieter-Jan Calcoen, blikten op Complètement Foot (RTBF) terug op de 2-1 nederlaag van Anderlecht.

Volgens Gillet toonde de wedstrijd het gebrek aan kwaliteit binnen de kern van Anderlecht. “Het was een ontstellende prestatie. Alleen al in naam zou een topper een andere wedstrijd moeten zijn, eentje die meer mentale capaciteit en collectieve spirit vereist dan Anderlecht zondag liet zien.”

Jonathan Lange, sportredacteur bij La DH, deelde deze analyse en bekritiseerde Anderlechts gebrek aan inzet. Hij benadrukte hoe Anderlecht leek te spelen alsof het een training was. “Er was een wereld van verschil tussen de twee teams.” 

Beide analisten wezen op de mentale afwezigheid van Anderlecht. Hoewel Zanka nog bijna een gelijkmaker scoorde in de laatste minuten, zou het de algemene indruk niet veranderen. Gillet benadrukte dat een wedstrijd als deze vraagt om “meer mentale capaciteit en collectieve spirit”, iets dat volgens hem ontbrak bij de Brusselse ploeg.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met onder meer de overwinning van Club Brugge tegen RSC Anderlecht, de sterke prestaties van Chery bij Royal Antwerp FC en de (potentiële) winnaar van de Gouden Bal. Dat en nog veel meer!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.