Moris na nederlaag van Union tegen Cercle: “Slechts twee punten van top 6”

Moris na nederlaag van Union tegen Cercle: “We hebben onszelf verslagen”

Vandaag om 16:43
Laatste update: om 15:29

Union Saint-Gilloise verloor afgelopen zondag met 2-1 van Cercle Brugge. Doelman Anthony Moris gaf na de wedstrijd toe dat zijn ploeg zichzelf in de voet schoot. “We hebben onszelf verslagen”, vertelde hij aan RTBF.

De ploeg begon rustig en ging de rust in met een 1-0 voorsprong, maar liet na de pauze de controle uit handen glippen. “Op dit moment moeten we ‘onze eigen stront opeten’ en niet opgeven”, zei Moris scherp. “We weten dat we meer punten verdienen en dat we over het algemeen best goed spelen.”

Moris benadrukte dat de nederlaag geen gevolg was van arrogantie, maar eerder van een gebrek aan ervaring, vooral bij jongere spelers. “Sommige van de jongere spelers zijn minder bekend met de competitie”, verklaarde hij. 

Ondanks het verlies benadrukt Moris dat Union zich niet mag laten ontmoedigen. “We staan slechts twee punten van de top 6 verwijderd”, merkte hij op. Dat geeft zijn team een reden om positief te blijven, ook al komt de onderkant van het klassement dichterbij.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met onder meer de overwinning van Club Brugge tegen RSC Anderlecht, de sterke prestaties van Chery bij Royal Antwerp FC en de (potentiële) winnaar van de Gouden Bal. Dat en nog veel meer!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.