Hubert over kans Zanka in Club Brugge-RSCA: “Verdienden die goal toch niet”

Hubert over kans Zanka in Club Brugge-RSCA: “Moet je proberen afwerken”

Vandaag om 15:16

RSC Anderlecht verloor afgelopen zondag met 2-1 van Club Brugge. Coach David Hubert was niet verrast door het resultaat. In zijn eigen woorden was de nederlaag verdiend. “Ik probeer realistisch te zijn in alles wat ik zeg”, lezen we op RTBF

“De realistische analyse van vandaag is zeggen dat we niet meer verdienden”, klonk het bij Hubert. Hij wees er verder op dat zijn team te vaak ondermaats presteerde en dat de eerste tegentreffer praktisch werd “gegeven” aan de tegenstander. 

“We wilden de wedstrijd goed beginnen, maar als je ziet hoe 'gegeven' het eerste doelpunt is, vraag je gewoon om problemen”, voegde hij toe. Hoewel Anderlecht in de tweede helft een licht verbeterde prestatie neerzette, kon dat het tij niet keren. Hubert probeerde zijn team in de rust opnieuw te motiveren en enkele tactische aanpassingen te maken, maar zijn ploeg bleef fouten maken. 

“We speelden een betere 2e helft, maar helaas hadden we te veel momenten waarop we dingen weggaven.” Anderlecht kwam vlak voor het eindsignaal nog dichtbij een gelijkmaker. “We zeiden tegen onszelf in de rust dat we tot het einde in de wedstrijd zouden blijven, en dat hebben we gedaan. Maar realistisch gezien verdienden we dat doelpunt niet.” Toch benadrukte hij het belang van kansen benutten. “Als je zo'n kans krijgt, moet je proberen hem af te werken.”

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met onder meer de overwinning van Club Brugge tegen RSC Anderlecht, de sterke prestaties van Chery bij Royal Antwerp FC en de (potentiële) winnaar van de Gouden Bal. Dat en nog veel meer!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.