VP11 team of the week Jupiler Pro League

VP 11: Vermant grijpt z'n kans, Chery dicteert opnieuw bij Royal Antwerp

27 oktober om 23:15
Laatste update: 27 oktober om 23:48

Speeldag 12 van de Jupiler Pro League is alweer achter de rug. Club Brugge bleek een maatje te groot voor RSC Anderlecht, terwijl KRC Genk ook de topper op bezoek bij KAA Gent kon winnen. Union SG liet zich dan weer verrassen door Cercle Brugge. Dit waren de elf uitblinkers van het afgelopen voetbalweekend in onze JPL

Voor het dure plekje in doel kwamen zowel Leo Kokubo als Tobe Leysen in aanmerking. Uiteindelijk viel de keuze op de Oud Heverlee Leuven-doelman, die een cruciale rol speelde in de - nog maar - derde overwinning van z'n team dit seizoen. Het was alweer van augustus geleden dat OHL nog eens de volle buit kon pakken, dus zal de zege op bezoek bij Sporting Charleroi zonder twijfel deugd doen. 

Achterin vinden we Mujaid Sadick samen met Zeno Van den Bosch terug. De centrale verdedigers bevestigden tegen respectievelijk KAA Gent en Standard nogmaals hun verdedigende kwaliteiten. Daarnaast heeft ook KRC Genk-rechtsachter Zakaria El Ouahdi z'n plekje zeker en vast verdiend in de achterhoede van de VP11. Tot slot was de 19-jarige Emmanuel Kakou misschien wel de beste man op het veld voor Cercle Brugge, dat een achterstand op bezoek bij Union SG nog kon ombuigen in een knappe 1-3 overwinning. 

Op het middenveld mogen Rob Schoofs en Tjaronn Chery niet ontbreken. Die laatste pakte opnieuw uit met een fraaie assist én een nog fraaier doelpunt en dicteerde zo nogmaals het middenveld voor Royal Antwerp FC. Dribbelkont Christopher Bonsu Baah bevestigde opnieuw z'n sterke vorm bij KRC Genk dit seizoen. 

Voorin maakten heel wat spitsen aanspraak op een selectie in dit team van de week. Romeo Vermant moest desalniettemin als eerste op het blad gezet worden, met z'n doelpunt in de topper tussen Club Brugge en RSC Anderlecht. Ook z'n collega Christos Tzolis was uitblinker van dienst bij blauw-zwart, dat een maatje te groot bleek voor paars-wit. Italobelg Adriano Bertaccini heeft zich met z'n prestaties van de laatste weken dan weer helemaal in de harten van de STVV-fans gespeeld. Hij toonde nogmaals z'n scorend vermogen met twee doelpunten tegen KVC Westerlo, goed voor nummer zeven en acht van het seizoen.