Sterk Club NXT beloont zichzelf niet en raakt niet voorbij Club Luik

Vandaag om 18:30

Nadat Club Brugge eerder op de dag won van RSC Anderlecht konden de jonkies dat niet herhalen in Luik. Tegen Club Luik waren de jonge Bruggelingen lang de betere, maar dat was niet genoeg voor winst: 1-1.

Club NXT is bezig aan een uitstekend seizoensbegin en kon ook zondag weer een goede zaak doen. Bij de jonge Bruggelingen koos coach Robin Veldman weer voor Shandre Campbell, terwijl ook Kaye Furo opnieuw een basisplek kreeg. De jonge Bruggelingen hadden het echter knap lastig tegen de thuisploeg uit Luik, dat het balbezit wel overliet aan de jonge Bruggelingen.

Bij rust had NXT een balbezit van maar liefst 71(!)%, maar het doelpunt? Dat was voor Club Luik. Na 24 minuten voetballen was het raak voor de Luikenaars, die via Ryan Dylan Merien op voorsprong kwamen.

Die bleef tot de rust staan, maar na de pauze kreeg Blauw-Zwart dan toch die verdiende gelijkmaker. Met een knappe krul wist Campbell de Luikse doelman te verslaan en de bordjes weer op gelijke hoogte te brengen.

Club NXT nam de wedstrijd daarop helemaal over en creëerde kans na kans. Net zoals bij het eerste elftal ontbrak het echter aan efficiëntie en wist het zich niet te belonen. Al zou een voorsprong wel enorm verdiend geweest zijn. Het bleef dan ook 1-1.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.