VP Rapport: Beoordeling spelers van Anderlecht na 2-1 nederlaag tegen Club Brugge

VP Rapport: Enkel Coosemans op niveau, middenvelders zakken door het ijs

Vandaag om 16:16

RSC Anderlecht verloor zondag met 2-1 van Club Brugge. Paars-wit speelde een dramatische topper. VoetbalPrimeur.be deelt de cijfers uit aan de spelers van Anderlecht. Een tip van de sluier, hoog zijn ze niet. 

Colin Coosemans – 7,5
Uitgerekend het jeugdproduct van Club Brugge was de beste man van Anderlecht tegen Blauw-Zwart. Pakte uit met meerdere goede reddingen. Bij de 2-0 kwam hij misschien te snel uit zijn doel, maar dat mag hem niet kwalijk genomen worden, want zonder Coosemans was de afstraffing voor Anderlecht veel groter geweest.

Killian Sardella – 4,5
Zag net zoals de hele defensie van Anderlecht af. Uitvoetballen lukte niet en er zelf uitkomen evenmin.

Jan-Carlo Simic – 4
Keerde na zijn schorsing terug in de basis. Zag na 8 minuten een slechte terugspeelbal van Stroeykens op zich afkomen en kon geen oplossing vinden waarna de 0-1 viel. Scoorde vlak voor tijd de aansluitingstreffer.

Leander Dendoncker – 4
De middenvelder moest opnieuw bijklussen in de achterhoede, want Hubert hield Zanka op de bank. Dendoncker zag af in het Jan Breydelstadion. Moest voor de ervaring zorgen, maar kon de oplossingen ook niet vinden.

Moussa N'Diaye – 4
Ludwig Augustinsson werd niet fit bevonden voor de strijd, waardoor N'Diaye terug in de ploeg kwam. Kon niet overtuigen.

Mats Rits – 4,5
In het Jan Breydelstadion beleefde Rits in het verleden veel hoogtepunten, maar voor hem is de match van zondag er een om snel te vergeten. Rits probeerde overeind te blijven, maar dat lukte niet.

Theo Leoni – 3,5
Het middenveld van Anderlecht zag af. Leoni liep achter de feiten aan. Werd na 57 minuten vervangen. Dat was niet onlogisch.

Mario Stroeykens – 3
De voorbije weken behoorde Stroeykens tot de uitblinkers bij Anderlecht, maar viel zondag van zijn voetstuk af. Zijn slechte pass leverde al vroeg de 1-0 voor Club Brugge op. Speelde mogelijk zijn zwakste partij ooit voor Anderlecht.

Yari Verschaeren – 3
Werd net zoals Leoni iets voor het uur gewisseld, ook dat was logisch. Verschaeren verloor nagenoeg alle duels en bracht offensief niets bij.

Anders Dreyer – 4
Door een laat Europees doelpunt tankte Dreyer eerder deze week een beetje vertrouwen, maar de kans is groot dat dat vertrouwen nu alweer weg is. De flankspeler zorgde voor het eerste schotje van de namiddag, maar het was zijn enige wapenfeit van de match.

Kasper Dolberg – 3
Gelukkig had Dolberg in het begin van de match ruzie met zijn tegenstander anders was hij nog minder in beeld geweest. De spits raakte voor de rust … zes ballen. Werd in de 68 minuut terecht vervangen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.