Rits over transfer van Club Brugge naar Anderlecht: “Tijd voor iets anders”

Rits over transfer van Club Brugge naar Anderlecht: “Zo simpel is het"

Vandaag om 13:33

Mats Rits maakt zich klaar voor een bijzondere confrontatie. Zondag staat hij met RSC Anderlecht tegenover zijn ex-club, Club Brugge. Ondanks zijn transfer naar de aartsrivaal, laat Rits zich niet leiden door sentimenten. 

“Ik ben nooit supporter geweest van een club”, verklaart hij nuchter in De Zondag. Hoewel zijn transfer naar Anderlecht aanvankelijk gevoelig lag, kijkt Rits met een zekere afstandelijkheid terug op zijn tijd bij Club Brugge. 

Over de bijnaam ‘Ritske de Rat’, die hij kreeg na zijn overgang, haalt hij zijn schouders op. “Ik heb er fijne jaren gehad, maar het was tijd voor iets anders, zo simpel is het”, aldus Rits. Voor hem blijft zijn tijd bij Club Brugge een afgesloten hoofdstuk, al is de band met enkele voormalige ploegmaats gebleven.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.