Analisten buigen zich over Club Brugge-Anderlecht: “Voor mij favoriet”

Analisten buigen zich over Club Brugge-Anderlecht: “Voor mij favoriet”

Vandaag om 12:43

In de aanloop naar de topper tussen Club Brugge en RSC Anderlecht spraken drie voetbalanalisten – Jan Boskamp, Franky Van der Elst en Gilles De Bilde – over hun verwachtingen. Hoewel de meningen licht verdeeld waren, overheerste bij hen het vertrouwen in Club Brugge

"Club is voor mij favoriet", stelt Van der Elst, geciteerd door Het Nieuwsblad. Ook De Bilde deelt die inschatting, al benadrukt hij dat een verrassende prestatie van Anderlecht in deze match niet uitgesloten is. "In dit soort matchen kunnen ze wel eens verrassend sterk uit de hoek komen", merkt hij op.

Van der Elst ziet dat Club Brugge stabieler oogt, terwijl Anderlecht snel bezwijkt onder tegenslagen. “Bij de minste tegenslag zakt Anderlecht als een pudding in elkaar”, deelt ook De Bilde. Boskamp is het eens en voegt toe dat Anderlecht iemand met creativiteit mist. Hij voegt ook een kanttekening toe. “Club heeft Hansie, maar buiten hem zie ik daar ook niet veel creativiteit meer.” 

Over specifieke spelers had het panel nog wel enkele bedenkingen. De Bilde noemt Skov Olsen “intrinsiek de beste speler van de competitie”, maar erkent dat de Deen een onvoorspelbare factor is. Boskamp reageert met de opmerking dat Skov Olsen “onhoudbaar” is wanneer hij er zin in heeft, maar dat die motivatie te vaak ontbreekt. 

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.