Hayen en Hubert op de korrel voor Club Brugge-RSCA: “Toch voor Mason”

Hayen en Hubert op de korrel voor Club Brugge-RSCA: “Toch voor Mason”

Vandaag om 12:31

Drie analisten van Het Nieuwsblad gaan in gesprek met elkaar. Jan Boskamp, Franky Van der Elst en Gilles De Bilde buigen zich over Club Brugge-RSC Anderlecht. De rivaliteit tussen Club Brugge en RSC Anderlecht is volgens Gilles De Bilde afgezwakt. 

“Anderlecht is niet meer het echte Anderlecht. Het is al een aantal jaren geen duel meer tussen de twee grote titelrivalen”, stelt hij vast. Franky Van der Elst denkt echter terug aan de vorige seizoen waarin Anderlecht wel nog kans had op de titel, maar toenmalig coach Riemer het volgens hem tactisch verkeerd aanpakte.

“Hij liet zijn ploeg gewoon afwachten. Achteraf gezien is dat het begin van het einde geweest voor hem bij Anderlecht.” Ook de aanstelling van David Hubert bij Anderlecht kwam ter sprake. De keuze voor Hubert als hoofdcoach werd volgens De Bilde vooral gedreven door de druk van fans en media. “Stel je eens voor dat ze toch voor Mason waren gegaan en de resultaten niet meteen volgden”, aldus De Bilde. 

Van der Elst voegt toe dat het bestuur door de keuze voor Hubert nu de publieke opinie mee heeft en zo zichzelf “toch een beetje heeft ingedekt” voor als het mis zou gaan. Ten slotte kwam ook Club Brugge-trainer Nicky Hayen ter sprake. Van der Elst uitte zijn bedenkingen bij Hayen’s communicatie. “Ik heb hem al drie, vier keer over een must-win-game horen spreken. Dan denk ik: Nicky, doe dat toch niet. Als je die dan verliest, heb je jezelf alleen maar extra druk op de hals gehaald.” 

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.