Bertaccini uitblinker tijdens STVV - Westerlo: “Voeten op de grond houden”

Bertaccini uitblinker tijdens STVV - Westerlo: “Ploegen moeilijk maken”

Vandaag om 13:14

Adriano Bertaccini liet zijn talent nogmaals zien in de wedstrijd van STVV tegen Westerlo. De spits zette zijn ploeg op voorsprong met een knap doelpunt na tussenkomst van de VAR. De aanvaller reageert na de wedstrijd, geciteerd door Sporza.

“Het is mijn rol om te scoren in de ploeg”, vertelde Bertaccini bescheiden. Toch benadrukt hij het belang om nuchter te blijven, zeker nu er een zware wedstrijd tegen Standard voor de deur staat. “We hebben al getoond dat we het zo'n ploegen moeilijk kunnen maken.”

In de eerste helft van de wedstrijd zorgde Bertaccini meteen voor opschudding in de defensie van Westerlo. Zijn snelheid leverde meerdere kansen op, waaronder een afgekeurd doelpunt dat alsnog werd goedgekeurd na een VAR-check. In de slotfase mocht hij een strafschop nemen, waarmee hij zijn tweede goal van de avond binnenschoot en de wedstrijd definitief in het voordeel van STVV besliste. “Het is belangrijk om de voeten op de grond te houden”, zei Bertaccini na afloop, “maar zo’n prestaties geven de ploeg zeker vertrouwen.”

STVV deed met deze overwinning goede zaken en bewees dat ze met de juiste inzet en een sterke organisatie een geduchte tegenstander zijn. Bertaccini werd na zijn beslissende optreden beloond met een applauswissel, wat zijn avond nog specialer maakte. 

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.