Ruud Vormer heeft advies voor Raphael Onyedika

Vormer geeft Onyedika advies na rode kaart: 'Die fouten moeten er dringend uit'

Vandaag om 12:17

    Ruud Vormer heeft advies voor Club Brugge-middenvelder Raphael Onyedika. De Nigeriaan heeft dit seizoen al twee rode kaarten gepakt, waaronder in de Champions League tegen AC Milan. Als het aan Brugge-icoon Vormer ligt, moet Onyedika even gas terugnemen. 

    Club Brugge begon sterk tegen AC Milan, maar na de rode kaart was het game over. Met een man meer en een uitblinkende Tijjani Reijnders, kon de ploeg van Nicky Hayen geen vuist meer maken en ging met 3-1 onderuit. Na de wedstrijd kreeg Onyedika veel over zich heen, want hij zou de wedstrijd van Brugge vergooid hebben. Vormer heeft daarom een tip voor de Nigeriaan. 

    "Het is wel zo dat die fouten er dringend uit moeten. We zoeken samen naar oplossingen voor als hij opnieuw in zo'n situatie komt. Of we hem leerden tackelen? Zoiets, ja", zei Vormer bij Het Laatste Nieuws. "Het is een imposante kerel, die veel natuurlijke kracht bezit. Dan moet je niet altijd voor de volle honderd procent in een tackle gaan. Ik zeg niet dat hij zijn spel moet veranderen, maar hij moet net iets slimmer in duel gaan", voegde hij daaraan toe. 

    Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

    Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.