Nicky Hayen over Gustaf Nilson voor Club Brugge vs RSC Anderlecht in JPL

Nilsson inzetbaar tegen RSCA? "Heeft getraind, wat hij liet zien was optimistisch"

Vandaag om 14:21
Laatste update: om 14:22

Zondagmiddag staat de topper tussen Club Brugge en RSC Anderlecht op het programma in de Jupiler Pro League. Uiteraard kreeg coach Nicky Hayen op z'n persconferentie vooraf de vraag of Gustaf Nilsson opnieuw fit zou zijn. Zijn coach klonk alvast positief. 

De pers viel meteen met de deur in huis op de persconferentie. Hayen was alvast positief omtrent Nilsson. "Hij heeft vandaag meegetraind. De medische check-up was goed. Hij heeft de training kunnen volmaken en extra werk gekregen. We gaan kijken hoe hij de belasting zal verteren", aldus de coach. 

Hayen leek optimistisch dat zijn spits in actie zou kunnen komen tegen RSC Anderlecht. "Hetgene wat hij laten zien heeft was optimistisch. Maar het is altijd de reactie de dag nadien die veelbepalend is. Dat is nog een beetje afwachten."

Nilsson werd alvast wel thuisgelaten voor de wedstrijd tegen AC Milan met het oog op komende zondag. "Het reizen en alles op zich, kost tijd. Het is niet positief voor z'n blessure, reizen, stilzitten. Terwijl je hier (in Brugge, red.) alle faciliteiten hebt om door te werken."

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.