“Club Brugge zoekt fysiek, Genk en Anderlecht artiesten”

“Club Brugge mikt op fysieke spelers, Anderlecht en Genk op artiesten”

24 oktober om 21:44

Drie kenners van het Belgische jeugdvoetbal hebben hun mening gegeven over de jeugdopleidingen in ons land. Om professionele redenen willen zij anoniem blijven, desondanks hebben zij wel hun bevindingen gedeeld aan Het Belang van Limburg. Volgens de kenners is er een groot verschil tussen het type jeugdspeler Club Brugge, RSC Anderlecht en KRC Genk zoeken.

Volgens de kenners houden Anderlecht, Genk en Club Brugge rekening met het DNA van hun club in de zoektocht naar jeugdspelers. “Anderlecht zal, net als RC Genk, altijd een voorkeur hebben voor artiesten, voetballers die meer technisch onderlegd zijn. Club Brugge zal er lang niet altijd de allergrootste talenten uitpikken, maar focust eerder op jongens met uitzonderlijke fysieke kwaliteiten.”

De fysiek sterke Loïs Openda en Kyriani Sabbe worden als voorbeeld genomen voor de zoekcriteria van Club Brugge. Hierdoor is volgens de kenners de stap naar het profvoetbal voor de jeugdspelers veel kleiner. “Een speler van Club is op zijn achttiende klaar om profvoetbal te spelen, dat is bij Anderlecht lang niet altijd het geval”, aldus de kenners.

“Ik had daar ooit een gesprek over met een ex-coach en die zei toen zelf ‘dat er in de jeugd van Anderlecht te veel salonvoetballers rondlopen’. De laatste tijd is er op dat vlak bij Anderlecht wel een kentering merkbaar”, besluiten de kenners over de jeugdopleiding van Anderlecht.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.