RSCA Futures vergeleken met Club NXT, Jesper Fredberg steken laten vallen

RSCA Futures vergeleken met Club NXT: “Hebben straks gigantisch probleem”

Vandaag om 18:47

Drie kenners van het Belgische jeugdvoetbal hebben zich tegenover Het Nieuwsblad uitgelaten over de verschillende jeugdopleidingen in onze land. Zij wilden om professionele redenen anoniem blijven, maar deelden wel hun mening. Volgens hen hebben CEO Sports Jesper Fredberg en Mikkel Hemmersam bij de RSCA Futures steken laten vallen.

Er wordt aangegeven dat Club Brugge het met Club NXT veel beter aanpakt dan RSC Anderlecht met de RSCA Futures. “Ik ben er vrij zeker van dat er bij de RSCA Futures jongens rondlopen die meer talent hebben dan eender wie bij Club NXT, het enige verschil is dat er in Brugge in zijn geheel een veel betere ploeg staat”, wordt er aangegeven.

De RSCA Futures worden gezien als te onervaren, waardoor zij het niet kunnen halen in de Challenger Pro League. “In zo’n ploeg die niet draait, is het zelfs voor de allergrootste talenten niet evident om aan de oppervlakte te komen, wat de doorstroom naar het A-elftal uiteraard bemoeilijkt.”

Tot slot wordt er aangekaart dat de A-ploeg te weinig geld in het laatje heeft gebracht om de RSCA Futures te versterken. “Op dat vlak hebben CEO Sports Jesper Fredberg en Mikkel Hemmersam, het hoofd van de jeugdacademie die intussen vertrokken is, steken laten vallen, want als de Futures straks degraderen uit de Challenger Pro League zit Anderlecht met een gigantisch probleem.”

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.