Verkoop jeugd RSC Anderlecht en Club Brugge met elkaar vergeleken

“Status Anderlecht in buitenland vergelijkbaar met Ajax, groter dan Club”

Vandaag om 20:05

Drie kenners van het Belgische jeugdvoetbal hebben zich tegenover Het Nieuwsblad uitgelaten over de verschillende jeugdopleidingen in onze land. Zij wilden om professionele redenen anoniem blijven, maar deelden wel hun mening. Volgens hen is Club Brugge aan een inhaalslag bezig, maar blijft RSC Anderlecht internationaal nog altijd groter.

Er wordt een inhaalslag geconstateerd bij Club Brugge en Club NXT tegenover RSC Anderlecht en de RSCA Futures. Volgens de kenners zal Anderlecht toch nog meer geld kunnen vragen voor jeugdspelers die zij verkopen aan het buitenland.

“Anderlecht verkocht in het verleden mannen als Lukaku, Tielemans en Doku, bij Club Brugge heb je nu natuurlijk De Ketelaere maar zijn de voorbeelden wel beperkter. Op dat vlak kan je de status die Anderlecht in het buitenland heeft een beetje vergelijken met die van Ajax, de aantrekkingskracht van Anderlecht is internationaal nog altijd groter”, aldus de kenners.

Toch zien de kenners een voordeel voor Club Brugge ten opzichte van Anderlecht. Volgens hen geeft het feit dat Club Brugge al jaren actief is in de Champions League een flinke stimulans voor de waarde van de jeugdspelers. “Daarom is het voor Anderlecht ontzettend belangrijk om nog eens een prijs te pakken en mee te doen op het hoogste niveau, dat zou de marktwaarde van iemand als Mario Stroeykens alleen maar ten goede komen.”

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.