AZ verliest nipt van Tottenham Hotspur

Martens lijdt alweer een nederlaag met AZ, verdediger krijgt tweede rood op rij

Vandaag om 07:30

Maarten Martens is met AZ Alkmaar voor de vijfde keer op rij tegen een nederlaag aangelopen. De Nederlanders verloren in de Europa League nipt van Tottenham Hotspur. Na een sterke eerste helft tegen de Engelse topploep, velde Richarlison na rust uit strafschop het vonnis.

Bij AZ zag coach Martens weinig reden tot wisselen na het duel met PSV. Ruben van Bommel, de zoon van ex-Antwerp-coach Mark van Bomnel, begon dan ook als linksbuiten, maar zijn wedstrijd mondde uit in een fiasco. Na acht minuten kreeg de jonge buitenspeler last van een blessure en ging hij op het gras zitten. Van Bommel bleek niet verder te kunnen en moest zich al snel laten vervangen.

AZ kwam in de eerste helft tegen Tottenham Hotspur echter prima voor de dag. De B-ploeg van de Londenaren kwam erg lastig door de Nederlandse defensie en AZ kreeg wel een aantal goede kansen. Tot een goal kwam het echter niet voor Martens' troepen.

Na de rust kregen de Spurs een penalty na een overtreding op James Maddison. De Braziliaan Richarlison mocht het cadeautje uitpakken en hij zette de 1-0 op het scorebord. In het slot kreeg AZ nog een domper te verwerken toen David Møller Wolfe tegen een rode kaart aanliep. Opvallend genoeg had de verdediger Noorse verdediger het voorbije weekend tegen PSV ook al rood had gekregen.

Het bleef bij 1-0 in Londen en daardoor blijft Martens met zijn ploeg steken op drie punten in de Europa League. Vervelender nog is de reeks nederlagen: het verlies tegen Spurs is de vijfde nederlaag op rij voor AZ. De laatste zege dateert van 25 september tegen Elfsborg.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.