Mats Rits reageert na zege RSC Anderlecht tegen Ludogorets

Rits zag het bijna mislopen: "Hadden op zoek moeten gaan naar de 2-0"

Vandaag om 07:14

Mats Rits vond dat RSC Anderlecht donderdag tegen Ludogorets onnodig in de problemen was gekomen. Na de openingstreffer liet paars-wit de touwtjes vieren en dat kwam de ploeg bijna duur te staan.

Het duurde lang voordat Anderlecht tegen de tien Bulgaren de openingsgoal kon vieren. Nadat invaller Samuel Edozie het thuispubliek eindelijk had doen juichen, kwam paars-wit toch niet in de problemen. “We wisten dat we tegen zo’n laag blok geen open kansen zouden krijgen”, vertelde Rits na afloop tegen Het Nieuwsblad. “De eerste goal maken is dan het moeilijkste, maar na de 1-0 lieten we onze pressing zakken, terwijl we hadden moeten doorgaan.”

Rits en zijn ploegmaats kozen ervoor om de voorsprong te consolideren in plaats van die proberen uit de bouwen. Daardoor kon Ludogorets zich terug in de partij spelen. “We lieten hen te veel in de wedstrijd komen. Het is logisch dat ze dan alles of niet speelden. Wij hadden eigenlijk op zoek moeten gaan naar de 2-0 in plaats van hen de kans te geven op de 1-1.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.